četrtek, 23. marec 2023
5. dan
Jutro smo začeli z zelo podobno rutino kot prejšnje dni: vstajanje, zajtrk in odhod v laboratorij. Delali smo v istih laboratorijih kot včeraj. Danes je delo potekalo veliko bolj tekoče in sproščeno kot včeraj, saj smo se že vsaj približno znašli. V laboratoriju za mikrobiološko analizo hrane smo najprej nadaljevali z analizo včerajšnjih okuženih gojišč, ki so bila čez noč v inkubatorjih. Po končani analizi je sledila še identifikacija mikroorganizmov. Ena izmed metod identifikacije je bil tudi ELISA test (enzyme-linked immunosorbent assay). Gre za metodo, ki se uporablja za kvantitativno odkrivanje antigena v vzorcu. Poleg tega, pa je bilo prisotnega tudi veliko pipetiranja in centrifugiranja vzorcev zmešanih z raztopino imenovano PBS. Po kosilu smo nadaljevali z ugotavljanjem, v kateri hrani se nahajajo sledi Salmonele in E.Coli. Za konec pa smo pregledovali tudi konjsko kri, če vsebuje kakšne bakterije. Z delovnim dnem sem bila zelo zadovoljna, zdi se mi tudi, da smo se v laboratoriju super razumeli. Jezikovne nerazumljivosti smo ponovno reševali z Google Translate-om, ki je v zadnjih dneh postal moje najbolj obiskano spletno mesto. Po delu smo se odpravili na večerjo. Danes je bil na meniju kebab, nekoliko drugačen kot ta, ki smo ga vajeni. Zaradi slabega vremena danes nismo raziskovali okolice in smo se odpravili naravnost nazaj v hotel, od koder tudi pišem tale blog. Se slišimo!
Mina
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar